Vriendschappelijk contact. Dit is het oudste project van de UVV. Helaas komt het, vooral in een Psychiatrisch Ziekenhuis, nogal eens voor dat patiŽnten weinig of geen bezoek krijgen. Eenmaal per veertien dagen bezoekt een vrijwilliger zijn/haar contact. Zij gaan dan een stukje lopen, een kopje koffie drinken, of maken zomaar een praatje. Bijna altijd duurt dit contact vele jaren.

Bij de afdeling Psychiatrie voor Ouderen zijn veel vrijwilligers actief. Zij assisteren bij sozen, cafť, 2e hands kledingverkoop, zangkoor en grotere festiviteiten.

De geestelijke verzorging binnen het ziekenhuis kan ook rekenen op de hulp van een aantal vrijwilligers. Deze begeleiden de patiŽnten naar de kerkdienst op zondag. Chauffeurs: zij rijden de personen- of combibus en vervoeren patiŽnten t.b.v. zwemmen, marktbezoek en diverse uitstapjes, zowel door de week als in het weekend.

Wat afdeling Hellevoetsluis betreft: hier wordt geassisteerd bij het zwemmen, de yoga en de fitness en activiteiten in de recreatieruimte. Verder runnen de vrijwilligers een paar keer in de week zelfstandig het cafť.

In het totaal werken wij ca. 35000 uur per jaar voor het Delta Psychiatrisch Centrum.