Vrijwilligers geen vervanging zorg, maar wel onmisbare aanvulling

Het beroep op informele zorg zal de komende jaren fors groter worden. Meer aandacht voor vrijwilligersbeleid bij zorgorganisaties is dan ook nodig. Dit blijkt uit het tweejaarlijks onderzoek van ActiZ naar vrijwilligersbeleid bij zorgorganisaties. Vrijwilligers zijn echter geen vervanging van professionele zorg, maar een onmisbare aanvulling.

In oktober hield ActiZ een enquête onder 251 leden-zorgorganisaties naar hun vrijwilligersbeleid. Uit de enquête blijkt dat het aantal vrijwilligers in de branche van verpleeg- en verzorgingshuizen en thuiszorg de afgelopen twee jaar ongeveer gelijk is gebleven. Een toenemende nadruk op informele zorg maakt echter dat de inzet van vrijwilligersuren zal moeten stijgen.

Lees het hele artikel: nov.nl/actueel/nieuws/vrijwilligers-geen-vervanging-zorg-maar-wel onmisbare aanvulling aanvulling

Please follow and like us:

Laat een reactie achter