UVV Enhuizen doet goede zomerse zaken ……

v\:* {behavior:url(#default#VML);}
o\:* {behavior:url(#default#VML);}
w\:* {behavior:url(#default#VML);}
.shape {behavior:url(#default#VML);}

Normal
0

21

false
false
false

NL
X-NONE
X-NONE

/* Style Definitions */
table.MsoNormalTable
{mso-style-name:”Table Normal”;
mso-tstyle-rowband-size:0;
mso-tstyle-colband-size:0;
mso-style-noshow:yes;
mso-style-priority:99;
mso-style-qformat:yes;
mso-style-parent:””;
mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt;
mso-para-margin-top:0cm;
mso-para-margin-right:0cm;
mso-para-margin-bottom:10.0pt;
mso-para-margin-left:0cm;
line-height:115%;
mso-pagination:widow-orphan;
font-size:11.0pt;
font-family:”Calibri”,”sans-serif”;
mso-ascii-font-family:Calibri;
mso-ascii-theme-font:minor-latin;
mso-fareast-font-family:”Times New Roman”;
mso-fareast-theme-font:minor-fareast;
mso-hansi-font-family:Calibri;
mso-hansi-theme-font:minor-latin;}

In het magazine “Dichterbij” voor leden van de Rabo Bank West-Friesland-Oost  (Zomer 2013) stond het volgende artikel :

Sjoelen, bingo, puzzzelen of voorlezen. Dankzij de vrijwilligers van de UVV valt er elke week wel iets te beleven in de verzorgingshuizen van Overvest, Westerhof en St. Nicolaas in Enkhuizen.

                                     

 

EERST FIETSEN, DAN GENIETEN

De Unie van Vrijwilligers is een landelijke vrijwilligersorganisatie. Verdeeld over 60 plaatselijke afdelingen geven ruim 12.500 vrijwilligers praktische zorg en ondersteuning bij instellingen en individuele hulpvragers, voornamelijk in de zorg- en welzijnssector.

VEEL ACTIVITEITEN

De UVV vrijwilligersgroep in Enkhuizen bestaat dit jaar 68  jaar en telt 62 enthousiaste vrouwen en mannen. Naast de genoemde activiteiten zingen en wandelen zij met de bewoners en luisteren zij samen naar klassieke muziek. Ook het winkeltje in verzorgingshuis Overvest wordt bemand door vrijwilligers van de UVV. ‘En dan is er nog de 55+ volksdansgroep Haak-in’ zegt UVV penningmeester Meinie Rijnders trots. Samen met voorzitter Elly Dangermond, Judith Karreman, Atie Greiner en Renée van Saus vormt zij het bestuur van de UVV afdeling Enkhuizen. De vrijwilligers zijn een hechte groep en dat wordt door het bestuur gekoesterd. Drie keer per jaar verschijnt er een nieuwsbrief en vier keer per jaar komende vrijwilligers bijeen. ‘Dat versterkt de onderlinge band en als vrijwilligers elkaar kennen  is het ook eenvoudiger om onderling diensten te ruilen. Vrijwillig is tenslotte niet vrijblijvend’.

TALENTEN

Aan elk verzorgingshuis is een UVV coördinator verbonden als aanspreekpunt voor zowel de vrijwilligers als het huis. De UVV maakt dankbaar gebruik van de talenten van haar vrijwilligers. Judith Karreman : ‘Ik kom uit het bedrijfsleven en wilde iets doen voor de samenleving, maar wel in mijn eigen richting. Bij de UVV zet ik mij in op organisatorisch en bestuurlijk gebied’. Elk jaar organiseert de UVV een gezellige wintermiddag voor alle ouderen in Enkhuizen, hiervoor ontvangt de UVV subsidie van de Gemeente. Op hun beurt worden alle vrijwilligers in Enkhuizen jaarlijks door de Gemeente verwend met een vrijwilligersmiddag. Elly Dangermond : ‘Daarnaast biedt de UVV haar eigen vrijwilligers een kerstverwenmiddag aan, als blijk van waardering voor hun belangeloze inzet. Het geld, dat daarvoor nodig is fietsen we gedeeltelijk bij elkaar met de Rabo Fietssponsortocht’.

 GEZOCHT

 Nieuw aanwas van vrijwilligers blijft belangrijk voor de UVV. Meinie Rijnders : ‘In de categorie 80+ vallen mensen af, dus jonge nieuwkomers zijn altijd welkom!’

  Foto gepubliceerd met toestemming van Ambersfotografie1607 HA 3.

Please follow and like us:

Laat een reactie achter