Een halterbank is zonder twijfel een van de meest multifunctionele apparaten die je in huis kunt halen. Het model leent zich namelijk niet alleen voor het uitvoeren van oefeningen, maar draagt op de lange termijn ook bij aan gewichtsverlies. Ook kun je sterker worden door je spieren te versterken. Het is daarom helemaal geen gek idee om je net even wat verder te gaan verdiepen in het aanbod dat er zoals is. Maar waar moet je nu precies op letten? Wanneer je de volgende factoren bepaalt, wordt het net even wat makkelijker om een model te kopen die het beste voor je werkt.

1. De verstelbaarheid van de halterbank

Als eerste kun je overwegen om te kiezen voor een halterbank die wel verstelbaar is of niet verstelbaar is. De niet-verstelbare modellen zijn eenvoudig en recht en de zitting staat daardoor altijd evenwijdig aan de grond. Deze modellen zijn over het algemeen sterker en betaalbaarder. Je gebruikt de halterbank voor oefeningen zoals dumbbell pushen en bankdrukken. Kies je voor een verstelbare halterbank, dan is de rugleuninghoek aan te passen. Denk hierbij aan loodrecht op de vloer en parallel aan de vloer. Deze modellen zijn net even wat flexibeler en zijn geschikt om verschillend delen van het lichaam te trainen.

2. Bepaal hoeveel ruimte je hebt voor de halterbank

Het is altijd een erg slim idee om van tevoren de ruimte op te meten die je hebt voor de halterbank. Je moet immers een model uitzoeken dat past in de ruimte in huis. Voor kleinere ruimtes is het aan te raden om te kiezen voor een opvouwbare halterbank. Ideaal om na gebruik bijvoorbeeld op te bergen onder het bed of tegen de muur.

3. Wat moet het draagvermogen zijn van de halterbank?

Het is belangrijk om van tevoren in kaart te brengen van het draagvermogen moet zijn van de halterbank. Ook al zijn de modellen gemaakt voor gewichtheffen, er is een verschil in het gewicht dat de halterbanken kunnen dragen. Houd bijvoorbeeld rekening met dat een statisch contragewicht zich heel anders gedraagt ​​dan een bewegend contragewicht en een andere druk uitoefent op de bank. Bereken daarom jouw lichaamsgewicht, samen met het zwaarste gewicht op de bank. Dit aantal moet veel lager zijn dan de belastingslimiet van de bank die je in huis haalt.

4. Let op de installatie en de montage van de bank

Als je druk bezig bent met het samenstellen van je eigen home gym, dan is het natuurlijk wel zo fijn om te weten dat alle apparaten makkelijk zijn te installeren. Zorg er altijd voor dat je een bank in huis haalt die eenvoudig in te stellen is. Niet alleen zorg dit voor een eenvoudige installatie en montage, maar ook tijdens het gebruik van de halterbank ervaar je daar de voordelen van.

5. Comfort staat altijd centraal

Het is slim om te kijken naar het comfort van de halterbank. Heeft het model bijvoorbeeld een comfortabele zitting? Kies altijd voor een bank waarmee je je houding kunt behouden zonder pijn in je nek, rug of taille.