Lange Land ziekenhuis is blij met UVV-vrijwilligers

Al sinds het Lange Land Ziekenhuis bestaat, zijn ongeveer 100 UVV-vrijwilligers actief van de afdeling Zoetermeer . Ze geven net dat stukje extra aandacht aan de patiënten en bezoekers, dat een verblijf in het ziekenhuis zo veel aangenamer kan maken. Zowel patiënten, bezoekers als medewerkers van het Lange Land Ziekenhuis zijn dan ook erg blij met de aanwezigheid en inzet van de vrijwilligers.

Belgeleiden en wegwijs maken in het ziekenhuis
De voornaamste functie van hostesses en hosts is het begeleiden en wegwijs maken van patiënten in het ziekenhuis. Ook zijn er gastvrouwen werkzaam op de verpleegafdelingen, waar ze een praatje maken met de patiënten, fruit schoonmaken en bloemen verzorgen. Zo zijn er bijvoorbeeld in de wachtkamer van de operatiekamers van de keel-, neus- en oorartsen vrijwilligers aanwezig om ouder en kind naar de operatiekamer te begeleiden en om met wachtende ouders met kinderen een praatje te maken en koffie of thee aan te bieden.

Sinds dit jaar ook Vrijwilligers op Spoedeisende Hulp
Sinds april van dit jaar levert het UVV ook vrijwilligers op de Spoedeisende Hulp (SEH). Eerst als proef voor enkele maanden. Zowel het verpleegkundig personeel van de SEH als de vrijwilligers én patiënten waren zó enthousiast, dat besloten is hiermee definitief door te gaan. De vrijwilligers maken een praatje met patiënten en bezoekers (die vaak lang op een arts moeten wachten omdat er urgentere patiënten zijn), bieden – in overleg met het verpleegkundig personeel – koffie, thee of een boterham aan.

Een patiënt over vrijwilligers
‘Vandaag heb ik met mijn zoontje de SEH moeten bezoeken, hij was met zijn voet tussen de spaken gekomen terwijl hij bij mij achterop de fiets zat. Och wat voelde ik me naar, wij naar de Eerste hulp toe. Gelukkig kreeg hij vrij snel pijnstilling, maar door de schrik wilde hij alleen maar bij mij op schoot zitten. We moesten een poosje wachten en de dokters en verpleegkundigen waren druk bezig met een andere patiënt die door de ambulance werd binnen gebracht. Op dat moment was ik ontzettend blij dat een dame van de UVV er voor mij was met een praatje en een kopje koffie. Ik werd even afgeleid en dat kon ik op dat moment goed gebruiken. Mijn zoontje werd ook rustiger omdat ik rustiger werd…. fijn dat ze er zijn!’

Voor meer informatie, lees hier het hele artikel

Please follow and like us:

17 Comments

 1. Gabriëlle Claessens op 17 februari 2015 om 15:37

  Mijn naam is Gabriëlle, ik ben 45 jaar en woon in Zoetermeer. Sinds 12 februari heb ik een ww uitkering. Doordat ik nog geen nieuw werk heb zou ik graag vrijwilligers werk doen. Omdat ik in het verleden 20 uur werkte mag ik 10 uur vrijwilligers werk doen. Ik hoop graag van u te horen.

  Met vriendelijke groeten,

  Gabriëlle Claessens

  • Anja Laterveer op 19 februari 2015 om 22:47

   Voor mogelijke vacatures in het LangeLand Ziekenhuis kunt u zich wenden tot Anneke Kervezee via e-mail:
   annekekervezee3 @gmail.com
   Met vriendelijke groet,
   Anja Laterveer
   secretaris UVV Zoetermeer

   • Trudy van doorn de goeij op 24 februari 2015 om 10:12

    Graag wil ik wat vrijwilligingswerk doen in hetziekenhuis .momenteel doe ik vrijwilligers werk in het verblijfhuis maar helaas gaat dit dicht per 1mei vandaar dat ik toch wel graag nog wat wil blijvendoen in de verzorging ben beschikbaar op maandag,middag ,dinsdag,en vrijdag ,ochtend vriendelijke groeten trudy

    • Anneke Kervezee op 27 maart 2015 om 15:48

     Hallo Trudy, Excuus voor de late reactie, maar ik ben nog niet gewend aan reacties op deze site. Op dit moment is er een vacature op de vrijdagochtend bij het z.g. huiskamerproject in het Lange Land Ziekenhuis. Kort gezegd: geriatrische patienten bezig houden met spelletjes doen, voorlezen, ondersteuning bij de lunch e.d. Je kunt mij bellen: 0614235141

     • Joke frijters op 16 mei 2016 om 21:04

      Geachte mevrouw Kervezee,
      Hoop dat u dit mailtje niet 3x gekregen heeft. Ging iets fout. Mijn vraag is of u nog een vrijwilliger nodig heeft. Ben op dit moment werkzaam als vrijwilliger bij Vivaldi op de gesloten afdeling voor dementerende bejaarden. Dit doe ik nu 2 jaar en wil graag wat afwisseling opdoen. Graag hoor ik van u.

      Mer vriendelijke groet,

      Joke frijters
      Tel. 079 3312895 2. Trudy van doorn de goeij op 25 februari 2015 om 14:38

  Graag wil ik hier graag een reactie op krijgen

 3. Janneke Kattenberg op 6 mei 2015 om 07:04

  Geachte mw. A.Kervezee,

  Vanaf 12 mei 2015 ben ik werkloos, zou me graag nuttig willen maken als vrijwilliger
  in het Lange Land Ziekenhuis.

  De afgelopen 2,5 jaar ben ik in de thuiszorg werkzaam, helaas door de veranderingen in de Zorg
  moet ik stoppen.

  Ik hoop op een reactie van u.
  Met vriendelijke groet,

  Janneke Kattenberg

  • Anja Laterveer op 29 juli 2015 om 15:50

   Beste Janneke,
   Excuses voor de late reactie! Voor vrijwilligerswerk in het LangeLand Ziekenhuis kun je bellen met Anneke Kervezee, de UVV-coördinator voor het ziekenhuis, op 06-14235141.
   Vriendelijke groet,
   Anja Laterveer
   secretaris UVV Zoetermeer

 4. louise dijkstra op 24 januari 2016 om 19:25

  ik ben op zoek naar vrijwilligerswerk. in het verleden heb ik als vrijwilligster gewerkt in het huiskamer project op de afdeling neurologie.
  ik hoop dat er nog vrijwilligers nodig zijn en meld me daarom graag aan. mijn telnr is 0651876200

 5. aeema op 3 maart 2016 om 13:55

  Ik zou graag vrijwilligerswerk willen doen bij de receptie.

 6. Connie op 29 maart 2016 om 20:11

  Beste Anneke,

  Ik ben op zoek naar vrijwilligerswerk voor de verpleegafdelingen van het Lange land ziekenhuis.
  Mijn voorkeur gaat uit naar de maandagochtend. Ik heb ruime ervaring met de Bejaardenzorg en werk momenteel op een pg afdeling,vindt het leuk om mensen te helpen.
  Ik hoop op een snelle reactie.
  Mobiel ben ik te bereiken op 06-10057035.

 7. Lenie Houtman-Macco op 21 juni 2016 om 14:08

  Geachte mevrouw Kervezee ,

  Ik zou graag als vrijwilliger in het winkeltje in het LLZ willen helpen of op de afdelingen bloemen en fruit te verzorgen.

  Met vriendelijke groet
  Lenie Houtman

 8. mevr.c.gorissen op 4 juli 2016 om 02:12

  ik zou graag vrijwilligerswerk willen doen op afdelingen. zoals fruit schoonmaken en bloemen verzorgen en evt praatje met de patient.

 9. Margreet van der Veen op 15 september 2016 om 18:06

  Hallo ik ben op zoek naar vrijwilligerswerk, 20 jaar thuiszorg gedaan maar dat gaat niet meer via collega van het huiskmr. projekt gehoord, dat lijkt me heel leuk om te doen. Hoor graag een reactie van deze of gene. Vr. groet Margreet

  • Anja Laterveer op 10 oktober 2016 om 22:02

   Beste Margreet,
   Dank voor je belangstelling voor de UVV! Voor vrijwilligerswerk in het LangeLand Ziekenhuis kun je het beste contact opnemen met onze UVV-coordinator Anneke Kervezee op 06-14235141

 10. Margreet van der Veen op 15 september 2016 om 18:07

  Is er plaats voor mij als vr. in het huiskmr. projekt?

  • redactie op 21 november 2016 om 13:15

   Geachte mevrouw van der Veen,

   U kunt het beste contact opnemen met UVV Zoetermeer.

   Met vriendelijke groet,
   Paulien Moers

Laat een reactie achter