Hoe is het om lichamelijk gehandicapt te zijn ? Bericht van UVV Barendrecht

Hoe is het om lichamelijk gehandicapt te zijn ?

Om dat aan leerlingen van groep 7 en 8 van de basisschool duidelijk te maken bestaat er in Barendrecht een opdrachtenspel in de vorm van het “Ganzenbordspel”.

Doelstelling: mensen met een lichamelijke handicap zo goed mogelijk mee te laten doen in de samenleving en gezonde kinderen bewust te maken van het feit dat kinderen met een lichamelijke handicap net zo willen leven als zij.

Door middel van een spel met opdrachten komen de kinderen veel te weten hoe het is om te leven met een handicap en wat kan helpen om hun leven makkelijker te maken. Ze kunnen veel opdrachten zelf uitproberen, zoals rijden in een rolstoel, lopen (geblinddoekt) met een speciale stok, hoe het is om een jas aan te trekken als je halfzijdig verlamd bent, of bijvoorbeeld een vraag hoe te leven met diabetes enz.

Door al die 39 vragen en opdrachten komen de kinderen erachter dat leven met een handicap wel soms lastig is maar niet zielig !

Ook helpen deze opdrachten bijvoorbeeld tegen pesten. Laat ze dus niet links liggen op school, ze horen erbij, kunnen meer dan je denkt en vinden dezelfde dingen leuk als jij.

Als UVV-Barendrecht hebben wij dit “opdrachtenspel overgenomen van het Gehandicapten Platform Barendrecht dat inmiddels niet meer bestaat. Zij hebben dit “Ganzenbordspel” jarenlang op de basisscholen gegeven. En het is absoluut de moeite waard om beperkingen van en de omgang met lichamelijk gehandicapten bij de kinderen onder hun aandacht te brengen.

Please follow and like us:

Laat een reactie achter