Grenzen aan de inzet van vrijwilligers

In een tijd waarin weinig organisaties ontkomen aan bezuiniging en ‘meer met minder’ steeds vaker het adagium lijkt, is de inzet van vrijwilligers voor veel organisaties in de jeugdsector van toenemend belang. Vrijwilligers die taken overnemen van betaalde krachten sorteren direct effect op het kostenplaatje van een organisatie.

Maar wat kun je en wat wil je een vrijwilliger wel en niet laten doen? Lichte vormen van ondersteuning en werken met groepen mensen die weinig begeleiding nodig hebben, kan een organisatie vaak aan vrijwilligers overlaten. Maar zwaardere ondersteuning of de begeleiding van mensen met een beladen geschiedenis of flinke gebruiksaanwijzing? Welke risico’s zijn verantwoord om te nemen als je hier geen beroepskrachten op zet? En waar kun je vrijwilligers wel en niet op afrekenen ?

Lees hier meer.

Please follow and like us:

Laat een reactie achter