Tweede Kamer akkoord met nieuwe Wmo

Begin volgend jaar zal de nieuwe Wmo in werking treden. Dat is 24 april 2014 besloten in de Tweede Kamer. De oppositie pleitte nog voor uitstel, maar de staatsecretaris houdt vast aan de invoeringsdatum van 1 januari 2015. De huidige Wmo wordt vanaf die datum uitgebreid met de verantwoordelijkheid voor begeleiding en dagbesteding voor mensen met beperkingen. De wet zal voor de zomer in de Eerste Kamer behandeld worden.

Geen compensatiebeginsel maar maatwerk
Belangrijk verschil ten opzichte van de huidige Wmo is dat er in de nieuwe Wmo geen compensatie-beginsel meer geldt, maar dat de gemeente en de burger met een hulpvraag in gesprek komen tot passend maatwerk om de hulpvraag op te lossen. Daardoor krijgen gemeenten veel ruimte om op een eigen manier invulling te geven aan de maatschappelijke ondersteuning van burgers.

Meer weten ? Klik hier voor het complete artikel van Movisie

Please follow and like us:

Laat een reactie achter