Ook voor kleinere, regionale initiatieven is het mogelijk om een financiële bijdrage te krijgen

Een project hoeft geen tienduizenden euro’s te kosten, wil het in aanmerking komen voor fondsen. Ook voor kleine, regionale initiatieven is het mogelijk om een financiële bijdrage te krijgen. Het verbouwen van de keuken in het wijkrestaurant, het organiseren van een zomeractiviteit voor eenzame ouderen. ‘Projecten van een paar duizend euro worden bovendien sneller beoordeeld.’

Rina Punt adviseur Mens & Maatschappij bij VSBfonds vertelt dat VSBfonds vaak met grote projecten in verband wordt gebracht waar veel geld mee gemoeid is. ‘Van Harte Resto’s bijvoorbeeld, is een vrij groot project in het aandachtsgebied “Mens & Maatschappij” en het Rijksmuseum weet ons wel te vinden voor “Kunst & Cultuur”. Maar wij ondersteunen ook veel kleine regionale initiatieven.’ Ze geeft als voorbeeld de verbouwing van een keuken in een wijkrestaurant voor 3000 euro, ondersteuning voor een zomeractiviteit voor ouderen van 2.100 euro.

Kleine projecten komen volgens de adviseur in aanmerking voor een versnelde procedure. ‘Normaliter duurt de behandeling van een fondsaanvraag zo’n vier maanden. Maar aanvragen voor kleinere bedragen kunnen sneller beoordeeld worden door de adviseurs. Als aanvrager weet je dan ook sneller of je aanvraag is goedgekeurd. ‘

Lees hier het complete artikel en informatie over hoe aanvragen in te dienen bij het VSBfonds.

Please follow and like us:

Laat een reactie achter