Projectmatig werken met geleide vrijwilligers

Steeds meer gemeenten gaan ertoe over uitkeringsgerechtigden vrijwilligerswerk te laten doen als tegenprestatie. In de gemeente Spijkenisse zijn mensen die een bijstandsuitkering ontvingen opgeleid en ingezet als vrijwilliger respijtzorg. Zo sloeg de gemeente twee vliegen in een klap. Mantelzorgers kunnen een beroep doen op respijtzorg en de uitkeringsgerechtigden, ook wel geleide vrijwilligers genoemd, leveren een bijdrage aan de samenleving. Zij kunnen met deze ervaring later mogelijk gemakkelijker een baan vinden. Aan de hand van een casus uit Spijkenisse wordt informatie gegeven over de opzet en uitvoering van het project, in op de motieven van de gemeente om dit project te starten, de voorwaarden voor succes voor een vrijwilligersorganisatie en hoe deze vrijwilligers hun rol hebben ervaren. Klik hier voor het complete verhaal.

Please follow and like us:

2 Comments

 1. Jan 't Hoen op 30 augustus 2014 om 21:32

  Ik woon in Sliedrecht.
  Mijn vrouw is opgenomen in de gesloten afdeling “de Klaproos” van het zorgcentrum “Waardeburgh”
  Ik zoek een vrijwilliger, die af en toe bijvoorbeeld een maal per week met haar gaat wandelen en koffie drinken.
  Ik heb twee dochters, die als mantelzorger ieder een dag voor hun rekening neemt.

  • redactie op 31 augustus 2014 om 10:51

   LS,
   U kunt met deze vraag het beste contact opnemen met een afdeling bij u in de buurt. Een overzicht van de UVV-afdelingen is hier
   http://ow.ly/AUiAe te vinden.

Laat een reactie achter