Scootmobielgroep UVV Nijkerk jubileert

UVV Nijkerk

De Scootmobielclub ‘Scoot Angels’, een project van de Unie van Vrijwilligers (UVV), bestaat tien jaar. Op een nog nader te bepalen datum wordt er een speciale jubileumtocht door Nijkerk georganiseerd voor gebruikers van scootmobielen, elektrische rolstoelen en -fietsen en driewielers.

,,De Scootmobielclub is opgericht door een aantal deelnemers van de soos van de UVV Nijkerk. De deelnemers wilden naar buiten, erop uit. Er is een jaar proef gedraaid”, vertelt Henk Schouten, sinds acht jaar projectleider van de Scootmobielclub. Zelf is hij ook afhankelijk van een scootmobiel.

De club, die veertien deelnemers telt, maakt iedere dinsdag een tocht van circa 25 km. Het prachtige buitengebied van Nijkerk en omliggende plaatsen zoals Putten, Voorthuizen, Barneveld, Bunschoten/Spakenburg en Zeewolde is favoriet en biedt vele mogelijkheden. Henk zet de tochten zelf uit en waakt ervoor dat deze toegankelijk zijn. “Zomers bezoeken we tijdens onze tochten evenementen zoals het bloemcorso in Voorthuizen, de Maria Hoeve in Putten of gaan we op excursie naar een boer op Korte Holk. Ook doen we altijd een ‘rondje pontje’ vanaf strand Horst”, vertelt Henk. Onderweg wordt er een pauze ingelast waarbij de meegebrachte koffie met koek wordt genuttigd.

De tochten vinden plaats vanaf april tot november. Weer of geen weer, de club gaat altijd op pad. Ze worden begeleid door twee UVV-vrijwilligsters op de fiets. Een lekke band bij de scootmobielen is praktisch nog niet voorgekomen. Mocht dat wel het geval zijn, dan wordt de leverancier van de scootmobiel opgebeld om de reparatie te verrichten. Er wordt dan op elkaar gewacht, want samen uit, samen thuis.

In de wintermaanden wordt er niet gereden, maar komen de deelnemers één keer per maand bij elkaar in &/Entree (het UVV-centrum) om de sociale contacten te onderhouden. Henk geeft ook lessen in rijvaardigheid aan mensen die een scootmobiel aanschaffen. Deze lessen vinden plaats bovenop parkeergarage Bonte Koe. Verleden jaar heeft hij, in samenwerking met de Stichting Welzijn Ouderen, een scootmobielclub in Putten opgericht.

SPECIALE TOCHT Ter gelegenheid van het tienjarig jubileum wordt er, op een nog nader te bepalen datum, een speciale tocht door Nijkerk georganiseerd. Aan deze tocht mogen, naast gebruikers van scootmobielen, ook gebruikers van elektrische rolstoelen en -fietsen en driewielers meedoen.

Please follow and like us:

Laat een reactie achter