Wanneer je kleding koopt van het van oorsprong Amerikaanse merk Woolrich, dan heb je gegarandeerd een aanwinst van hoge kwaliteit in je kledingkast. Woolrich heeft een assortiment dat voornamelijk bestaat uit moderne vrijetijdskleding van comfortabele natuurlijke en duurzame gerecyclede stoffen.

Een stukje geschiedenis

Woolrich is al in 1830 opgericht door John Rich en Daniel McCormick. Dit bedrijf is de oudste producent van vrijetijdskleding in de Verenigde Staten. Het begon allemaal met het spinnen van wol waarmee zij stof leverden. Later werd er kleding geproduceerd. Het bedrijf heeft zelfs kleding geleverd aan de soldaten in de Amerikaanse Burgeroorlog.

Leuk weetje: Woolrich leverde de kleding die gedragen werd in de film “The Horse Whisperer”.
Sinds 2016 is het grootste deel van de aandelen in handen van een Italiaans bedrijf. Er zijn geen vestigingen meer in de USA en het hoofdkantoor is heden ten dage gevestigd in Bologna, Italië.

Assortiment van Woolrich

Woolrich biedt een breed assortiment aan kleding van voornamelijk van natuurlijke stoffen voor het hele gezin.

Dames

Zo zijn er voor de dames sweaters, blouses in vrouwelijke prints, maar ook in stoere geruite prints. Draag je liever een wat sjiekere blazer? Die is er ook en kan gecombineerd worden in een korte broek met het zelfde patroon. Ben je op zoek naar een gemakkelijk zittende fleece hoodie, ook die is er en kan gecombineerd worden met een sportieve fleece lange broek. Fijn voor activiteiten in de vrije tijd, zoals bijvoorbeeld een verfrissende wandeling op het strand of in de natuur. Maar ook voor een vrouwelijke jurk kun je bij Woolrich terecht, zowel een jurk van lichte zomerse katoen als een gebreide jurk van zachte viscose. En voor als het wat kouder wordt, zijn er lekker warme coats. En alle kledingstukken zijn te combineren met schoenen en accessoires van hetzelfde merk.

Heren

Ook voor de heren is er een uitgebreid assortiment van shirts, sweaters, sweatshirts, broeken, polo’s en T-shirts. De shirts zijn er in heerlijk te dragen wol met bijvoorbeeld een stoere ruitprint, maar ook in zachte katoen met een kraag of een stijlvolle boord. Wil je afwisseling? Draag dan eens een shirt met een rits in plaats van knopen, heel modieus!

Kinderen

Voor kinderen, zowel jongens als meisjes, is er een ruim assortiment aan jassen, truien, sweatshirts, gemakkelijke broeken en noem maar op. Je kind moet kunnen ravotten, daarom is deze kleding zo gefabriceerd dat hij wel tegen een stootje kan.

Kenmerken van Woolrich

Behalve een markante geschiedenis, heeft het bedrijf Woolrich een aantal kenmerken die de moeite waard zijn om hier te noemen:
Duurzaamheid: Woolrich draagt zijn steentje bij tegen de klimaatverandering door voor zijn kleding alleen milieuvriendelijke materialen te gebruiken.
Diversiteit: Woolrich heeft een beleid dat diversiteit propageert, men streeft er o.a. naar om het personeel een afspiegeling is van de samenleving te laten zijn. Ook in hun campagnes wordt diversiteit benadrukt.
Gebruik van verantwoorde materialen: Woolrich gebruikt voor het merendeel verantwoorde materialen voor het produceren van kleding, zoals gerecyclede materialen, organisch katoen en wol met een duurzaamheidskenmerk. De bedoeling is om de hoeveelheid van deze duurzame materialen nog te verhogen.

Een goede keuze

Kies je voor kleding van Woolrich, dan is dat altijd een goede keuze. Behalve het draagcomfort, de moderne uitstraling en de duurzaamheid, weet je dat er een goed bedrijf achter staat dat bewust omgaat met zijn personeel, het milieu en de maatschappelijke normen.