Een goede gezondheid is een van de belangrijkste dingen in het leven – en dat geldt voor iedereen! Hoewel regelmatig bewegen en gezond eten voor elke persoon essentieel is om van een betere levenskwaliteit te genieten, is het ook van belang dat werknemers in een bedrijf fit en gezond zijn.

Waarom is dat nu zo? En wat kan je als onderneming doen om werknemers fitter en gezonder te maken? Hieronder lees je alles wat je wilt weten!

3 belangrijke voordelen van fitte werknemers

Op de werkvloer staan en fit zijn: het is misschien niet meteen de meest logische combinatie, maar als je er dieper over nadenkt houdt het wel degelijk steek. Er zijn namelijk een paar goede redenen om de gezondheid en fitness van je werknemers in het oog te houden en te boosten:

1. Meer energie tijdens het werken

Ten eerste zullen werknemers die fit zijn gewoon meer energie hebben op de werkvloer, welk soort werk ze ook doen. Of het nu gaat om een kantoorbaan in een multimediabedrijf of een job als drukker in een drukkerij, je goed en fit voelen is een vereiste als je vol energie aan de werkdag wilt beginnen én de dag goed wilt doorkomen.

2. Meer focus

Daarbij zullen werknemers die regelmatig bewegen en gezond eten ook veel meer focus en aandacht hebben tijdens het werken. De positieve effecten van een hoog fitness niveau op de concentratie, coördinatie en het denkproces zijn al meermaals bewezen. En dat zijn eigenschappen die bij zowat elk type baan nodig zijn!

3. Een beter gemoed en meer motivatie

Als laatste is het voor bedrijven zoveel beter als hun werknemers gemotiveerd zijn en zich goed voelen op de werkvloer. En laat dat nu net zijn waar regelmatig sporten en gezond eten bij helpt. Hoe fitter je werknemers zich voelen, hoe groter de kans dat er gezonde relaties ontstaan op het werk, dat je mensen hun werk graag doen en dat ze zich goed voelen!

Hoe stimuleer je werknemers om fit te worden?

Fit worden is voor veel mensen een uitdaging, maar gelukkig kan je daar als bedrijf een handje bij helpen. Hieronder enkele goede tips om de fitness en gezondheid van je werknemers te boosten:

1. Ga voor gezonde lunches

Ten eerste is het een goed idee om in de kantine van je bedrijf enkel gezonde lunches beschikbaar te maken of mensen toch ten minste de mogelijkheid te geven om gezonde alternatieven te kiezen. Denk bijvoorbeeld aan meer groenten en fruit, en minder gesuikerde voeding en ongezonde desserts. Zo hebben je werknemers meer energie én voelen ze zich dus fitter!

2. Stimuleer beweging op de werkvloer

Daarbij kan het ook slim zijn om werknemers te stimuleren om vaker te bewegen als ze aan het werk zijn. Zo kan je de koffiemachine wat verder plaatsen, waardoor je werknemers dagelijks toch een hoger aantal stappen zetten. Ook kan je investeren in ergonomische bureaustoelen of zelfs bureauballen, zodat je werknemers zelfs tijdens het werken in beweging blijven of werken aan hun balans!

3. Organiseer activiteiten na het werk

Ten slotte kan je als werkgever ook een stapje verder gaan en investeren in extra activiteiten na het werk. Het gaat dan bijvoorbeeld om bootcamps, waarbij je met een groep werknemers aan sport doet, of zelfs een uurtje spinning in de eigen fitnessruimte van het bedrijf. Zo creëer je de perfecte omstandigheden voor werknemers om fitter te worden – en dat zal het succes van je onderneming alleen maar ten goede komen!

Fitte en gezonde werknemers zijn goud waard!

Overtuigd van de meerwaarde van fitte en gezonde werknemers? Pas bovenstaande tips toe en voor je het weet krijgen zowel de gezondheid van je personeel als het succes van je bedrijf een boost!